Cerita Mesti Baca!! Must Read!!

Friday, 20 January 2012

SELAPUT DARA WANITA - macam mana nak tahu perempuan masih dara?Selaput Dara atau Dara itu adalah satu regangan daging nipis seperti bawang yang meregang di pintu masuk lubang faraj. Ia sukar dikenal pasti oleh mata kasar terutama oleh lelaki yang melihatnya buat pertama kali. Dara dianggap sebagai mahkota wanita semua bangsa di setiap zaman, hatta zaman moden dan zaman kemudian hari.

Sebagai lambang kesucian wanita, Dara juga dijaga dengan baik sebelum perkahwinan dan hanya diserahkan kepada suami yang tercinta untuk dipecahkan (dikoyakkan) dengan tusukan zakar semasa jimak malam pertama. Namun begitu tidaklah semua wanita dapat mempertahankan Dara.Ia boleh terkoyak sama ada secara sengaja atau tidak sengaja apatah lagi jika telah melakukan hubungan jenis sebelum pernikahan. Suatu hal yang patut diketahui ialah bahawa Dara boleh juga terkoyak walaupun tanpa melakukan persetubuhan.

Istilah gadis atau Anak Dara atau Bikir sebenarnya bermaksud sebagai wanita yang belum berkahwin. Walaupun begitu lelaki tetap mempunyai sifat keegoan. Ada yang menolak wanita yang dikahwini apabila didapati bahawa pada malam pertama berjimak isterinya telah tiada dara.

Sifat ini amat ketara dalam masyarakat Melayu zaman dahulu. Pada malam pertama suami akan dibekalkan oleh ibu si isteri dengan kain putih atau sapu tangan putih. Semasa melakukan jimak buat petama kali, Dara akan terkoyak dan sedikit darah bayu akan keluar.

Darah ini akan dikesat dengan menggunakan kain tersebut. Pada keesokan harinya kain itu akan diserahkan kepada ibu isteri sebagai tanda bahawa kedua-dua suami isteri tiada bermasalah. Si suami mempunyai zakar yang cukup tegang untuk memecahkan Dara sementara si isteri telah dapat mempertahankan mahkota kesuciannya sehingga pada ketika itu.

Tanda tersebut amat membanggakan kedua belah keluarga pengantin. Pada masa sekarang adat ini tidak dipraktikan lagi. Banyak atau sedikitnya darah yang keluar bergantung kepada bentuk dara. Jika mazi isteri banyak maka darah bayu akan bercampur pula dengan mazi. Jika darah amat sedikit maka ia tidak dapat dilihat dengan jelas.

Mungkin Dara terkoyak sedikit sahaja dan dari itu darahnya juga sedikit. Besar kemungkinan suami telah memecahkan dara tetapi tidak sedar akan fenomena ini kerana tiada tanda khusus yang dapat dikenal dan kalau pun ada cuma dari segi kesakitan isteri.

Namun ia hanyalah sedikit dan sebentar dan akan hilang dalam keghairahan isteri. Ada juga wanita Daranya bertaut kembali walaupun telah melakukan persetubuhan. Maka kaitan Dara dan kesucian hanyalah adat dan bukanlah merupakan syarat yang sebenar.

BENTUK BENTUK SELAPUT DARA

Selaput dara sebenarnya sukar untuk dikenal pasti oleh seorang lelaki apatah lagi yang belum berpengalaman kerana ia berada bukan betul-betul di pintu faraj tetapi agak sedikit ke dalam. Terdapat pelbagai bentuk selaput dara.

Ada yang seperti kelopak bunga, ada yang seperti cincin, ada yang berlubang dua, ada yang berlubang banyak dan malah ada wanita yang memang tidak ada dara sejak dilahirkan. Sekiranya dara telah terkoyak iaitu kerana jimak atau tercedera akibat terjatuh dan sebagainya, selaput dara itu masih ada tetapi tidak lagi utuh atau mungkin ia bertaut kembali.

Namun begitu jika seoarang wanita telah melahirkan anak maka selaput daranya akan hilang. Berikut adalah bentuk-bentuk selaput dara bagi menambah pengetahuan:

PELBAGAI BENTUK SELAPUT DARA


MACAM MANA NAK TAHU PEREMPUAN MASIH DARA???

Macam mana nak tahu perempuan masih dara? Soalan ni selalu bermain di dalam fikiran lelaki. Sebelum seseorang lelaki menanyakan soalan itu, ia perlu ditanyakan pada dirinya sendiri. Adakah aku masih teruna? Sebaik sahaja tahu jawapannya, baru bertindak memikirkan”soalan macam mana nak tahu perempuan masih dara”, atau sebaliknya.. :)
Macam Mana Nak Tau Perempuan Masih Dara?

Sebenarnya ada dua cara (teknikal) anda nak tau perempuan itu masih dara atau tidak.

1. Buat pemeriksaan buah dada perempuan itu.

2. Buat pemeriksaan vagina perempuan itu.

Takkan anda nak pergi periksa vagina dia pula kan? Anda nak periksa buah dada dia? Anda bukan tahu nak periksa, nanti lain pulak yang jadinya. Itu yang masalahnya. Anda perlu membawa si dia berjumpa dengan doktor untuk mengesahkan status daranya.

Adakah anda sanggup buat macam tu? Tak mungkin saya rasa. Anda seorang yang taksub kepada dara jika anda buat demikian. Sedangkan anda belum tentu lagi teruna. hahaha..

Jalan yang paling senang untuk menyelesaikan kemelut anda yang “taksub kewujudan dara perempuan” ialah dengan hanya dua cara iaitu..

1. Dia sendiri mengaku.

2. Anda sendiri tanya.

Selesai masalah anda, jangan peningkan kepala anda yang dah memang berserabut tu. (*_*)

Rujukan: Yahoo Answer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...